Category: News Новости Νέα

Да се соочиме со лудилото на национализмот!

Кому служи национализмот? Историската наука во служба на националистичката идеологија Демистифицирање на националните симболи: што е заедничко за сонцето од Вергина, Александар Велики и грчкото фета-сирење? Цената што денес ја плаќаме во служба на националистичката идеологијаПрезентација на книгата: “Надминувајќи ги границите и нациите. Задничко залагање против национализмот.“ Дискусија.8 Јуни 2013 г/ 20:00 Анот спроти Дамар-Стара …

Continue reading

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2013/05/30/lets-face-the-madness-of-nationalism/?lang=mk

Презентација на книга за национализмот на Балканот, Керкира

Сабота 18/5 20:30 Место: Елаја Слободен Општествен Простор во Керкира ул. Дарпфелд и Афион Теодорон, Гарица

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2013/05/17/%ce%b2%ce%bf%ce%bfkpresentation-about-nationalism-in-the-balkans-in-kerkira/?lang=mk

Презентација на книга – Дискусија

ПРОЕКТОТ АЈДЕ Надминувајќи ги границите и нациите: заедничко залагање против национализмот Сабота 16/2, 19:30 Социјален центар на мигранти Ермоу 23, Солун

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2013/02/27/book-presentation-discussion/?lang=mk

Февруари во самоуправувачкиот социјален центар во Јанина

Петок 8/2, 20:00 Презентација на книга “Надминувајќи ги границите и нациите: заедничко залагање против национализмот” на групата Проектот Ајде – www.ajde.espivblogs.net Настанот ќе се одржи во сквотот Антивиоси како акт на солидарност со окупациите.

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2013/02/27/february-in-the-selforganized-social-center-in-ioannina/?lang=mk

Јануари во горниот дел од градот

Продолжуваме да се бориме за крај на овој свет на доминација и експлоатација.Петок 21/1, Презентација на книга “Надминувајќи ги границите и нациите: заедничко залагање против национализмот” на групата Проектот Ајде Отворен собир за борба во горниот дел од градот, плоштад коуле кафе, Солун

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2013/02/27/january-in-the-upper-city/?lang=mk

Презентација на книги во Солун

ПРОТИВ СЕКОЈА ДОМИНАНТНА НАРАЦИЈА ГО БАРАМЕ СЕЌАВАЊЕТО КОЕ ЌЕ БИДЕ ИСКРА ЗА ДЕНЕШНИТЕ БОРБИПеток 7/12 19:00 Презентација на книгата “Сеќавање на копилињата” од групата Копилиња со сеќавање – Солун 1912-2012: 100 години Грција, патријархија и капитализам се доволно. + настан со балканска кујнаСабота 8/12 19:00 Презентација на книгата “Надминувајќи ги границите и нациите: заедничко залагање …

Continue reading

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2012/11/30/book-presentation-in-thessaloniki/?lang=mk

Нашата книга е спремна

Книгата е испечатена во 1000 примероци, а наменета е за бесплатно разделување. За донации или какви било други информации контактирајте не на ajde[at]espiv[dot]net, заменувајќи го “[at]” со “@” и “[dot]” со “.” Секое делумно или целосно размножување за цели на движењето за социјална еднаквост е повеќе од добредојдено и посакувано, но секој обид за комерцијално …

Continue reading

Permanent link to this article: https://ajde.espivblogs.net/2012/10/06/published/?lang=mk